Mirthe Bakker
Mirthe Bakker

Mirthe Bakker behaalt bronzen plak op NK

Sport

ERMELO - Mirthe Bakker heeft afgelopen zaterdag brons behaald op het NK Indoor Dressuur. Met haar schimmel Sultan zette ze keurige proef neer in de hoogste dressuurklasse Z1-Z2, categorie C.

Namens de Regio Overijssel nam Bakker deel aan de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Dressuur 2018 op het hoofdkwartier van de KNHS te Ermelo. Ditmaal in de hoogste dressuurklasse Z1-Z2, cat. C. De afgelopen jaren was deze Genemuider combinatie in alle dressuurklassen heel succesvol. Bakker en Sultan moesten aan het begin starten en zetten geconcentreerd een mooie, stabiele en sterke Z-proef neer. Uiteindelijk werd het brons, een prachtig resultaat voor Mirthe Bakker en haar al 22-jarige Sultan!

In Kampen werd een springconcours gehouden voor zowel paarden als pony’s. Ook hier kwamen een aantal Zwartewaterruiters succesvol aan start. Bij de paarden startte Alène Roeland met Ilexia in de klasse L. Deze combinatie was goed voor een vierde prijs.

Bij de pony’s kwam Maud van Rees aan start met Warenzo in de klasse L, categorie D/E. In het eerste parcours behaalden zij, ondanks een balk, een eerste plaats. In het tweede parcours wonnen zij met een foutloze ronde wederom een eerste prijs. In de klasse B, categorie D behaalde Anne-Jet Harms hoge stijlpunten met haar Buddha to Buddha. Dit was goed voor een derde prijs.