Afbeelding

Fax Boxum en estafetteteam ZvZwartsluis zwemmen regiorecord

Sport

ZWARTSLUIS – ZvZwartsluis kan twee regiorecords bijschrijven. Zowel Fax Boxum als het estafetteteam van ZvZwartsluis zwommen een regio record. Dat heeft de KNZB bekendgemaakt.

Fay Boxum (8 jaar) heeft op zaterdag 7 april in Den Haag het bijna 23 jaar oud record verbroken op de 50 meter borstcrawl voor 9-jarigen in een 50 meterbad.

Het record dat stond op 35.62 seconden en dateert uit 1995. Boxum zwom een tijd 34.94 seconden. Ze is hiermee de snelste ooit op deze afstand van de provincies Gelderland en Overijssel.

Tijdens het Minioren-Circuit op 10 maart heeft het estafetteteam, bestaande uit Féline Sam (11 jaar), Storm Boxum (10 jaar), Emmelien Smelt (10 jaar) en Diede Veld (10 jaar), het record voor 11-jarigen, op de 4 keer 50 meter wisselslag op naam gezet in een tijd van 2.33.87 minuten.

Eerder dit jaar zwom dit snelle team ook al een regiorecord op de 4 keer 50 meter borstcrawl. Deze gemengde estafettes, samengesteld uit 2 jongens en 2 meisjes, zijn binnen de KNZB een nieuwe afstand voor regiorecords. Deze ZvZwartsluis-zwemmers zijn samen het snelste team in de provincies Gelderland en Overijssel.