Afbeelding
Jan Willem Oldenbeuving

Onnodige nederlaag DESZ in Groningen

(door Gerard Meijeringh)

GRONINGEN – DESZ is zaterdag tegen een 1-0 nederlaag aangelopen bij The Knickerbockers. Volgens DESZ-trainer Leo Blom een onnodige nederlaag. “We hadden niet hoeven te verliezen. We hebben niet goed gevoetbald, maar wel veel kansen gecreëerd. Het is jammer dat we onszelf tekort hebben gedaan.”

Na een half uur was DESZ voor het eerst gevaarlijk. Ronny Bakker stuitte op de sluitpost en Karlo Naberman raakte de paal. Even later bracht de goalie redding op een inzet van Tom Kisjes. Aan de andere kant had DESZ-goalie Renee Agterhuis een goede ingreep en was de thuisploeg gevaarlijk met een schot dat maar net voorlangs ging.

Vier minuten na rust kwam DESZ op achterstand. Tot twee keer probeerden de Sluzigers het achterin voetballend op te lossen, maar dat pakte slecht uit. Het leidde tot een scrimmage, waarna de bal door een van de aanvallers van The Knickerbockers goed werd ingeschoten. Daarna kreeg DESZ het even moeilijk. Goalie Agterhuis toonde zijn waarde voor DESZ met twee belangrijke reddingen.

In het laatste kwartier was DESZ nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Een indraaiende corner van Danny Moorman belandde tegen de paal en een goede inzet van Kisjes werd knap onschadelijk gemaakt door de keeper The Knickerbockers.