Sportclub Genemuiden aast op revanche

Sport

ZWARTEWATERLAND – Na de fikse nederlaag van Sportclub Genemuiden in Putten, wacht de formatie van trainer Jan van Raalte zaterdag wederom een zware dobber met de uitwedstrijd bij CSV Apeldoorn. DESZ en Olympia spelen zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de competitie.

De afgelopen jaren was Sportclub Genemuiden weinig gelukkig in Apeldoorn. Op 12 mei dit jaar verloor Sportclub Genemuiden met 2-1 van CSV Apeldoor. Ook de twee seizoenen daarvoor kreeg Sportclub een nederlaag te slikken. Zaterdag zal de ploeg ongetwijfeld de wrange nasmaak van het duel tegen SDC Putten willen wegspoelen. De 6-1 nederlaag in Putten kwam keihard aan in Genemuiden.

In de tweede klasse J begon DESZ afgelopen zaterdag de competitie met een 1-0 nederlaag bij The Knickerbockers. Zaterdag is Klazienaveen de tegenstander. Deze ploeg deed het afgelopen seizoen lang bovenin mee, maar zakte in het slot van de competitie wat weg en eindigde als zesde in de tweede klasse J. Klazienaveen begon de competitie afgelopen zaterdag met een 4-2 zege op VEV ’67. Op 26 mei troffen Klazienaveen en DESZ elkaar ook al in Zwartsluis. Op de laatste speeldag van de competitie won DESZ toen met 6-1. Een scenario waar de Sluzigers nu blind voor zouden tekenen.

Olympia begon de competitie ook met verlies. Een zeer matige eerste helft brak de Hasselters op bij Zwolsche Boys. Olympia kon een 3-0 achterstand in het tweede bedrijf niet meer goed maken en verloor met 3-2. Zaterdag is in Hasselt BAS de tweede tegenstander van Olympia in de competitie. De ploeg uit Biddinghuizen maakte vorig seizoen een sterke indruk en eindigde op een vierde plaats. Afgelopen zaterdag wist de ploeg echter niet van promovendus Zalk te winnen. Thuis bleef het steken op een toch wat teleurstellende 1-1 remise. Rond 14.30 uur wordt bij Olympia de nieuwe presentatiegids gepresenteerd. De gids staat in het teken van 90 jaar Olympia.

Hoofdklasse B

CSV Apeldoorn – Sportclub Genemuiden 15.00 uur

Tweede klasse J

DESZ – Klazienaveen 15.00 uur

Derde klasse C

Olympia ’28 – BAS 15.00 uur