Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden wint eindelijk weer eens bij CSV Apeldoorn

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft zich zaterdag hersteld van de 6-1 zeperd bij SDC Putten. Voor het eerst sinds lange tijd slaagde de ploeg er weer eens in om te winnen bij CSV Apeldoorn. Sportclub Genemuiden stapte de bus in met een 1-3 overwinning.

Opnieuw was het niet groots wat Sportclub Genemuiden liet zien. Het afmaken van de geboden kansen bleek opnieuw een zware opgave. Niet alleen Sportclub Genemuiden, maar ook CSV Apeldoorn had daar moeite mee. Dat er uiteindelijk toch nog vier treffers vielen, mag een wonder heten.

Sportclub Genemuiden begon opnieuw sterk aan de wedstrijd en na twee minuten spelen lag de bal al in het net. De compleet vrijgelaten Omar Kavak kon de bal simpel oppikken en doelman Patrick Jansen kon vervolgens het schot van de aanvaller niet keren. Deze vroege treffer was een geschenk, maar gaf de bezoekers niet de gewenste flow om de score in een vroeg stadium van de wedstrijd verder uit te bouwen. Het spel oogde stroef. Kansen waren er wel, maar de ploeg verzuimde om de trekker over te halen.

Ook CSV Apeldoorn was niet bij machte om de geboden kansen te verzilveren. Zo kreeg Jammaro Dirksen na 10 minuten de ideale gelegenheid om de thuisclub langszij te brengen. Aan de andere kant waren het Jan Hooiveld, Kay Velda en Sijmon Eenkhoorn die het vizier niet op scherp hadden. De schoten die ze afvuurden waren onnauwkeurig of doelman Jansen belette een vrije doorgang. Wanneer beide teams voor rust scherper in de afronding waren geweest, had er een score van 3-4 of 4-3 op het scorebord kunnen staan. De magere 0-1 voorsprong waarmee Sportclub na het eerste bedrijf de kleedkamer mocht gaan opzoeken stond, maar was broos.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, CSV Apeldoorn zette wel meer druk en Sportclub Genemuiden kon hier maar moeilijk onder vandaan komen. Kansjes waren er wel voor de gasten, maar de eventuele gelijkmaker voor CSV Apeldoorn bleef in de lucht hangen. De tweede treffer voelde dan ook als een bevrijding. De ingevaller Frank Kuurman zorgde voor de inleiding. De opgekomen Joran Pot wist met een strakke voorzet Omar Kavak te bereiken. Die faalde niet in de afwerking.

Met nog een kwartier op de klok leek de wedstrijd gespeeld. Sportclub Genemuiden verdedigde de voorsprong met hand en tand. CSV Apeldoorn deed nog wel wat terug, maar de treffer van Melvin Bresser kwam te laat om het tij nog te doen keren. Toen in de 90e minuut Sijmon Eenkhoorn namens Sportclub de 1-3 nog binnen schoot, was het helemaal gedaan met de thuisclub. Dit doelpunt viel uit een messcherpe counter. Sportclub Genemuiden deed wat het moest doen. Winnen bij CSV, niet meer en niet minder.