Sportclub Genemuiden naar Wierden, thuisduels voor DESZ en Olympia '28

Sport

ZWARTEWATERLAND – Voor Sportclub Genemuiden staat zaterdag de uitwedstrijd bij SVZW op het programma. In de tweede klasse J hoopt DESZ de overtuigende zege bij Drenthina in de thuiswedstrijd tegen Gramsbergen een goed vervolg te geven. Olympia wacht zaterdag weer een lastige klus met een thuisduel tegen Hattem.

Sportclub Genemuiden zit momenteel in een lastige fase. Afgelopen zaterdag werd met veel moeite een zege behaald tegen WHC. Daarmee werd de ploeg rijkelijk beloond. Deze week bracht de club het nieuws naar buiten dat Sportclub Genemuiden op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. Jan van Raalte heeft aangegeven dat hij na dit seizoen Sportclub Genemuiden gaat verlaten. Tegen het laag geklasseerde SVZW wordt niets minder dan een zege verwacht. De ploeg uit Wierden staat op drie punten via drie remises. Zaterdag verloor de ploeg kansloos met 3-0 van Berkum.

In de tweede klasse J deed DESZ zaterdag uitstekende zaken met een 0-3 zege bij Drenthina. Zaterdag wacht het thuisduel tegen Gramsbergen. Beide ploegen staan op vier punten uit drie duels.

In de derde klasse C staat Olympia ’28 nog steeds met lege handen. Zaterdag hoopt de formatie van trainer Jarrisch Keizer de eerste punten binnen te slepen. Dat moet gebeuren tegen Hattem, dat ook moeizaam is gestart in de competitie. De nummer zes van vorig seizoen heeft drie punten. Hattem staat onder leiding van Hans Roeland, die maar liefst zes jaar actief was als hoofdtrainer bij Olympia ’28. Daarnaast speelt ook Mark de Haan, oud-speler van Olympia ’28 bij Hattem.

Programma

Hoofdklasse B

SVZW – Sportclub Genemuiden 14.45 uur

Tweede klasse J

DESZ - Gramsbergen 14.30 uur

Derde klasse C

Olympia ’28 - Hattem 15.00 uur