Sportclub Genemuiden wacht streekderby tegen Berkum

Sport

ZWARTEWATERLAND - In de hoofdklasse B speelt Sportclub Genemuiden zaterdag thuis de streekderby tegen Berkum. DESZ en Olympia '28 spelen buitenshuis.

Sportclub Genemuiden en Berkum beleven beide tot dusver een tegenvallend seizoen. Berkum eindigde vorig seizoen als tweede in de hoofdklasse B, maar dit seizoen gaat het aanmerkelijk stroever. De Zwolse formatie is terug te vinden op een negende plek met 11 punten. Sportclub Genemuiden heeft een punt meer, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Sportclub Genemuiden is bezig aan een wisselvallig seizoen. Tegen Sparta Nijkerk maakte de ploeg van trainer Jan van Raalte een prima indruk, maar afgelopen zaterdag ging het weer mis in een uitduel. Duno D won volkomen verdiend met 2-0 van een machteloos Sportclub Genemuiden.

DESZ maakte afgelopen zaterdag een onmachtige indruk in het met 0-2 verloren duel tegen FC Meppel. Zaterdag is in Emmen DZOH de tegenstander. Deze ploeg heeft een punt meer verzameld dan DESZ.

Olympia ’28 heeft de weg omhoog gevonden. Na de knappe remise bij Oene boekten de Hasselters afgelopen zaterdag de eerste overwinning. Zaterdag wacht Olympia een lastige met een uitduel bij Hulshorst. Deze ploeg draait bovenin mee en speelde zaterdag nog gelijk bij koploper ZAC.

Programma

Hoofdklasse B

Sportclub Genemuiden – Berkum 14.30 uur

Tweede klasse J

DZOH – DESZ 14.30 uur

Derde klasse C

Hulshorst – Olympia ’28 14.30 uur