Afbeelding

Carolien Altena en Janine Flier kringkampioen

Sport

EMMELOORD/GENEMUIDEN – Rijvereniging De Zwartewaterruiters is goed voor de dag gekomen bij de kringkampioenschappen dressuur in Genemuiden en Emmeloord. Carolien Altena en Janine Flier mogen zich kringkampioen noemen. Daarnaast veroverden ook diverse andere Zwartewaterruiters een plaats voor de regiokampioenschappen.

In Emmeloord werden de klassen B tot M dressuur voor pony’s georganiseerd. In de klasse M2, categorie DE was er succes voor Carolien Altena. Met haar pony Komeet pakte ze de kringtitel met 190,5 en 211,5 punten. Met deze overwinning is deze combinatie afgevaardigd voor deelname aan de regiokampioenschappen.

Briëtt Breman deed met haar pony Coco mee in de klasse L2, categorie DE en liet een goede proef. De juryleden waren het echter niet met elkaar eens. Breman scoorde 194,5 en 179,5 punten. Dit was toch goed voor een plek en een startbewijs voor de regiokampioenschappen. In dezelfde klasse reden Daphne Visscher en Orchid's Château naar 177,5 en 187,5 punten. Zij eindigden op een derde plaats en zijn hiermee ook afgevaardigd.

Ook kwam Visscher in Genemuiden aan de start tijdens het paarden dressuur in de klasse B. Met haar paard SLV's Wish behaalde ze 186 en 193,5 punten. Hiermee behaalde Visscher een vierde plek. Ook met SLV's Wish mag ze naar de regiokampioenschappen.

Janine Flier was goed op dreef met haar beide paarden Harley en Hercules. In de gecombineerde rubriek klasse Z1/Z2 won Flier met haar paard Harley met 222 en 227 punten en werd hiermee tevens kringkampioen in de klasse Z1. Met Hercules kwam ze in deze rubriek uit op plek met 215,5 en 221 punten. Hiermee is Flier met beide paarden afgevaardigd naar de regiokampioenschappen.