Afbeelding

Myrthe Dorgelo en Daan Jansema clubkampioenen bij ZvZwartsluis

Sport

ZWARTSLUIS - In zwembad De Kragge zijn afgelopen woensdag en zaterdag de jaarlijkse clubkampioenschappen van ZvZwartsluis gehouden. Myrthe Dorgelo en Daan Jansema waren dit jaar de snelste ZvZ-zwemmers en mogen zich clubkampioenen van 2019

noemen.

In zwembad De Kragge werden afgelopen woensdag en zaterdag de jaarlijkse clubkampioenschappen van ZvZwartsluis gehouden. Afgelopen woensdag stonden de vlinderslag en de vrije slag op het programma. Zaterdag kwamen de schoolslag en de rugslag aan bod. Bij de clubkampioenschappen werden alle gezwommen tijden van alle zwemslagen bij elkaar opgeteld. Voor de zwemmers met het minste aantal punten, die dus in hun leeftijdscategorie het snelste hadden gezwommen, stond er een mooie beker te wachten. Voor alle deelnemers was er een herinneringsmedaille en een oorkonde.

Myrthe Dorgelo was, net als vorig jaar, de snelste zwemmer bij de dames. Bij de heren was dit Daan Jansema. Nadat zij beiden vier sterke races in alle zwemslagen hadden gezwommen, mogen zij zich clubkampioen 2019 noemen.

Ook waren er bekers voor de zwemmers met de meeste persoonlijke records (pr’s), gezwommen in het seizoen 2017-2018. Bij de dames ging de eerste prijs naar Féline Sam. Zij behaalde 58 pr’s. De tweede prijs was voor Carlijne Sam met 51 pr’s. De derde prijs ging naar Kim Schraa (47 pr’s). Bij de heren was de verdeling als volgt: Storm Boxum zwom het afgelopen seizoen 56 pr’s en behaalde daarmee de eerste prijs. Nils van Toly had 34 pr’s gezwommen en scoorde de tweede prijs. Diede Veld verdiende met 32 gezwommen pr’s een derde prijs.

Juliëtte Jansen werd naar voren geroepen omdat zij tijdens het Junioren en Jeugd Circuit in Zwolle op 3 november vorig jaar de 100 meter vrije slag onder de 1 minuut en 05 seconden heeft gezwommen. Zij kreeg daarvoor een beker én een wisselbeker uitgereikt.

Daan Jansema kreeg een beker uitgereikt omdat hij het bestaande clubrecord op de 200 meter rugslag tijdens de Overijsselse A-kampioenschappen in Nijverdal heeft verbroken. Dit record stond sinds 17 maart 2007 op naam van Pieter Jan de Vries.

Tevens was er een beker voor de zwemmer die de grootste verbetering had laten zien. Dit jaar was dat Aimy Freriksen. Ze verbeterde haar pr op 7 maart 2018 bij de 50 meter vlinderslag met maar liefst 172 procent.

Ook waren er KNZB-oorkondes voor het estafetteteam, bestaande uit Esmee Mulder, Diede Veld, Fay Boxum

en Emmelien Smelt, Diede Veld, Fax Boxum en Emmelien Smelt omdat ze vorig jaar een nieuw regiorecord wisten neer te zetten. Féline Sam, Kim Schraa en Anna Klomp stonden even in het middelpunt van de belangstelling vanwege hun goede prestaties op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK)in december vorig jaar.