Afbeelding

Mannen Pegasus kloppen Zwolse concurrent

Sport

ZWARTSLUIS - Het eerste herenteam van Pegasus verspeelde onnodig een puntje in de competitiewedstrijd tegen het vierde van het Zwolse CSV, maar was de concurrent in de eerste klasse duidelijk de baas (25-18, 25-18, 25-14, 23-25).

Robin Stam was niet te stoppen in de Agnieten Sporthal. Met snoeiharde aanvallen, atletische passing en veel druk met zijn sprongserve, wisten de Zwollenaren hem maar niet onder controle te krijgen. De eerste drie sets waren overtuigend voor Pegasus, in de vierde set sloop een beetje nonchalance in het team. De aanvoerder besloot te wisselen om zo iedereen speelminuten te laten maken. Daardoor verspeelde Pegasus toch nog een puntje. In het amateurvolleybal zijn in totaal vijf punten per wedstrijd te verdienen. Per setverlies gaat er één puntaf. Pegasus verdiende dus vier punten met deze 3-1 zege.

Voor de wedstrijd stonden de ploegen gedeeld derde. De stand wordt aangevoerd door het vijfde team van Set Up IJsselmuiden. Op zaterdag 9 maart wordt de competitie hervat en dan speelt Pegasus wederom tegen CSV 4 in eigen huis.