Zwartewaterruiters in de prijzen bij Indoor Genemuiden

Sport

GENEMUIDEN – Bij het Hippische Centrum van de Zwartewaterruiters werd afgelopen weekend Indoor Genemuiden voor paarden gehouden. Tijdens het driedaagse springevent kwamen de Zwartewaterruiters Jan Beens en Beanke Roeland hier goed voor de dag.

Vrijdags startte Jan Beens in de klasse L met J Dion en ontving een vierde prijs. In de klasse M behaalde hij met Idieta een elfde plek. Zaterdags kwam Beens nogmaals aan start met J Dion in de klasse L. Dit keer sleepte deze combinatie een derde prijs binnen. Met Gerlinda eindigde Beens op een zesde plaats.

Beanke Roeland verdiende op donderdag een mooie tweede plaats met Jelrelia in de klasse B. Ook in de klasse M eindigde ze met het paard Happyday in de top drie, Roeland mocht de derde prijs in ontvangst nemen. In de klasse L wist Beanke nogmaals een tweede prijs binnen te halen, dit keer had zij Ina’s Girl gezadeld.

Janine Flier was afgelopen weekenden succesvol tijdens paardendressuur in zowel Raalte als Nunspeet. In Raalte wist Flier met Harley, in een groot deelnemersveld, een vijfde prijs (212 punten) en een tweede prijs (218,5 punten) te behalen in de klasse Z1. In Nunspeet kwam Flier met beide paarden aan start. Met Harley won ze tweemaal een tweede prijs met 228,5 en 230,5 punten in de klasse Z1. In de gecombineerde rubriek Z2/ZZL reed ze met Hercules naar twee eerste prijzen met 216 en 221 punten.

Vorig weekend startte Daphne Visscher met haar pony Orchid’s Château tijdens een springconcours in Zuidwolde. Na een wat minder goed eerste rondje in de klasse B cat. DE, reden zij een foutloos tweede parcours wat resulteerde in een derde prijs.