ZvZwartsluis zwemt regiorecord in Zwolle
ZvZwartsluis zwemt regiorecord in Zwolle brugmedia.nl

ZvZwartsluis zwemt regiorecord in Zwolle

Sport

ZWOLLE – Zwemvereniging Zwartsluis verscheen afgelopen zaterdag met 21 zwemmers aan de start bij deel 3 van het Swimkick-Minioren Circuit in Zwolle. Hoogtepunt was het regiorecord dat het team van ZvZwartsluis behaalde op de 4 keer 50 meter wisselslag voor gemengde teams onder de 11 jaar. De Sluziger afvaardiging was goed voor 27 medailles en 21 persoonlijke records.

ZvZwartsluis behaalde in Zwolle veertien keer goud, tien maal zilver en drie bronzen medailles. Op de vier keer 50 meter wisselslag voor gemengde teams onder de 11 jaar zwommen Esmée Mulder, Fay Boxum, Emmelien Smelt en Diede Veld een snelle tijd van 2.26.12. Niet alleen goed voor een gouden medaille, maar ook voor een verbetering van het regiorecord dat bij aanvang van de wedstrijd nog op 2.28.68 stond.

Sophie Kamphof zwom voor het eerst mee. Met een tijd van 30.15 op de 25 meter schoolslag en 28.34 op de 25 meter vrije slag wist zij twee keer een gouden medaille in de wacht te slepen.

Op de 200 meter wisselslag zwom Anna Fix in een tijd van 3.28.00, een persoonlijk record van bijna 9 seconden, naar het zilver. Ook op de 50 meter vrije slag was er zilver voor haar. Op beide afstanden zag zij het goud naar clubgenootje Fay Boxum gaan.

Esmée Mulder, Rosa Visscher en Jette Mensink verschenen voor de eerste keer aan de start van de 100 meter vlinderslag. Op deze zware afstand behaalde Esmée Mulder de zilveren medaille. Ook Rosa Visscher en Jette Mensink zetten een goede tijd neer. Goud was er voor clubgenootje Emmelien Smelt.

Een 100 meter vlinderslag was er ook voor Nils van Toly. Met een tijd van 1.41.09 zwom hij ruim 8 seconden van zijn persoonlijk record af. Cas Kleinpenning wist op de 400 meter vrije slag zijn persoonlijk record te verbeteren met iets meer dan 30 seconden.

Kijk voor meer informatie over deze en andere prestaties van ZvZwartsluis op www.zvzwartsluis.nl.