EGSV verovert twee NK-tickets en een podiumplaats
EGSV verovert twee NK-tickets en een podiumplaats brugmedia.nl

EGSV verovert twee NK-tickets en een podiumplaats

Sport

OSS – EGSV was zaterdag met vijf teams vertegenwoordigd bij de landelijke halve finale acrogym in Oss. De vereniging uit Genemuiden sleepte twee NK-tickets en een podiumplaats in de wacht.

Dat vijf teams van EGSV zich wisten te plaatsen voor de halve finale was al een prestatie op zich. De afgelopen maanden wist deze teams diverse concurrenten achter zich te laten.

Loïs Gregoire en Loïs Lassche stonden het gehele seizoen op het podium. Het duo had de lat daarom hoog gelegd en trok de goede lijn door. Een strakke oefening resulteerde in een puntentotaal van 23.65. Deze score was tijdens de halve finale voldoende voor een tweede plaats en een plaats op het NK, dat op 8 juni wordt gehouden in Oss.

Bij de E-teams was er succes voor het jeugdteam Fleur van Dalfsen en Rhodé van Dijk. Het jonge team liet een spetterende oefening zien met een nieuw element. Dit pakte erg goed uit, want dez meiden wisten met een score van 22.79 een vijfde plaats te behalen en een ticket voor het NK. Een knappe prestatie van de twee en zeker voor Fleur van Dalfsen die dit seizoen voor het eerst gestart is met acrogym. Bij de trio’s lieten Gerrieke Brouwer, Laureen de Wilde en Diede Beens een stabiele oefening zien. Het E-team verdiende hiermee 21.74 punten. Dat was net niet voldoende voor doorstroming naar de landelijke finale. Zij staan eerste reserve.

Bij de D-senioren trio’s kwamen twee EGSV-teams in actie. Pascalle Veenhof, Ronja Kubbenga en Britt Visscher scoorden met een goede oefening 22.42 punten. Nina Kolk, Inge Thiele en Maaike Roetman behaalden een wat tegenvallende score (23.06). Beide seniorenteams moeten genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Het E-jeugd trio, bestaande uit Roos Doldersum, Lynn Vermeer en Annedieke Postma, was ook geplaatst voor de halve finale. Gezien hun sterke prestaties in het voorseizoen hadden ze een kans op doorstroming. Een van de sporters kampte met een blessure, waardoor dit team niet in actie kon komen in Oss. Een reserveteam uit Kampen nam de plek van het EGSV-team over.