ZvZ-zwemmers knallen tijdens  A-kampioenschappen Overijssel
ZvZ-zwemmers knallen tijdens A-kampioenschappen Overijssel brugmedia.nl

ZvZ-zwemmers knallen tijdens A-kampioenschappen Overijssel

Sport

HENGELO – ZvZwartsluis kan zeer tevreden terugkijken op de A-kampioenschappen lange baan Overijssel voor jeugd, junioren en senioren in Hengelo. De Sluziger ploeg van tien zwemmers was goed voor zeventien medailles en 33 persoonlijke records. Ook werd een startbewijs voor de Nederlandse Junioren en Jeugdkampioenschappen (NJJK) binnengesleept.

Féline Sam, Anna Klomp en Myrthe Dorgelo lieten zich kronen tot Overijssels kampioen. Féline Sam behaalde goud op de 50, 100 en 200 meter rugslag. Anna Klomp wist een eerste plek te bemachtigen op de 50 meter vlinderslag. Haar snelle tijd op deze afstand was ook goed voor een NJJK-startbewijs. Myrthe Dorgelo zwom op de zware 200 meter vlinderslag naar het goud. Zilver pakte ze op de 100 en 200 meter schoolslag. Féline Sam tikte als tweede aan op de 200 en 400 meter vrije slag.

Rick Smelt legde beslag op brons op de 200 meter rugslag. Féline Sam veroverde brons op de 100 meter vrije slag en de 50 en 100 meter vlinderslag en de 200 meter wisselslag. Kim Schraa zwom naar het brons op de 50 meter vlinderslag. Eerder wist ze zich op deze afstand al te plaatsen voor het NJJK. Myrthe Dorgelo sleepte brons in de wacht op de 50 meter schoolslag.

Kaylen Schonewille, Annejèn Smelt, Carlijne Sam, Juliëtte Jansen, Rick Smelt en Martijn Sam richten zich nu op de Overijssels B-kampioenschappen van 15 en 16 juni. In datzelfde weekend worden ook de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen gezwommen, waar Féline Sam, Anna Klomp en Kim Schraa zich voor hebben geplaatst.