Zes medailles voor  ZvZwartsluis bij jaargangfinale
Zes medailles voor ZvZwartsluis bij jaargangfinale brugmedia.nl

Zes medailles voor ZvZwartsluis bij jaargangfinale

Sport

DORDRECHT - ZvZwartsluis was afgelopen zondag met zeven zwemmers tegenwoordig bij de jaargangfinale in Dordrecht. Bij dit officieuze NK mogen alleen de snelste 24 zwemmers van Nederland per jaargang meedoen. De Sluziger afvaardiging was goed voor zes medailles en 22 persoonlijke records.

Esmée Mulder veroverde maar liefst vier medailles. Ze zwom naar het goud op de 100 meter rugslag en vrije slag. Op de 200 meter eindigde ze als derde. Op alle afstanden wist ze haar persoonlijke records flink te verbeteren.

Fax Boxum wist het veertien jaar oude regiorecord op de 200 meter wisselslag (3.05.19) aan flarden te zwemmen. Haar recordtijd van 3.01.86 was goed voor zilver. Ook op de 100 meter schoolslag pakte ze het zilver, wederom in een persoonlijk record. Ook op twee andere afstanden wist ze zich te verbeteren.

Diede Veld won zilver op de 100 meter schoolslag. Daarnaast zwom hij persoonlijke records op drie andere afstanden. Ook Emmelien Smelt, Jaydey Schonewille, Anna Fix en Paula Felicia Spans waren goed voor persoonlijke records.