Jan Bruins

Olympia '28 trekt goede lijn door

Sport

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – Het gaat prima met Olympia ’28 in de voorbereiding. Zaterdag legde de ploeg een prima pot voetbal op de mat tegen Mariënberg. De Hasselters wonnen het bekerduel met 3-1.

Olympia kwam in de 23ste minuut op een verdiende voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Willard Visscher scoorde Jan Koedijk. Na dik een half uur kwam de 2-0 op het scorebord. Na een goede pass van Koen Holthof scoorde Jeffrey van de Belt op fraaie wijze. Hij nam de bal ineens uit de lucht en via een mooie stift werd de keeper gepasseerd. Mariënberg deed voor rust nog wat terug. Een fout in de opbouw bij Olympia werd afgestraft.

In de tweede helft creëerde Olympia legio kansen. De schade voor de bezoekers bleef beperkt tot een treffer van Van de Belt die raak kopte uit een vrije trap van Stan Roosken. Vlak voor tijd werd Ryan Hamstra van Olympia met rood weggestuurd na een overtreding op een doorgebroken speler. “We maken het onszelf onnodig moeilijk door de kansen niet te benutten”, aldus Olympia-trainer Jarrisch Keizer, die wel blij was met het attractieve spel van zijn ploeg. “Het gaat lekker. Dat had ik vooraf niet verwacht. Op de eerste training had ik elf nieuwe jongens”, aldus Keizer.