Afbeelding

Zes podiumplaatsen voor ZvZwartsluis

Sport

ZWOLLE – Zwemvereniging Zwartsluis deed afgelopen zaterdag met dertien zwemmers mee aan deel 1 van het miniorencircuit. In zwembad De Vrolijkheid in Zwolle was de afvaardiging uit Zwartsluis goed voor zes medailles.

Deel 1 van het miniorencircuit was de eerste wedstrijd die in de nieuwe vorm (met challenges) werd gezwommen. Naast de standaardafstanden en zwemslagen zwemmen de deelnemers tijdens het minioren-juniorencircuit ook de zogenoemde ‘challenges’.

Deze nieuwe challenges bestaan uit koprol challenge (25 meter vrije slag met 2x een koprol), een benen challenge (50 of 100 meter beenslag) en de vlinderslag benen onder water challenge (10-15 meter vlinderkicks onder water, gevolgd door vrije slag). Ook is er nog een rugslag start challenge, maar deze is niet gezwommen in deze wedstrijd. De challenges zijn bedoeld om belangrijke vaardigheden in het zwemmen te verbeteren.

De deelnemers zwommen circa vier afstanden, waarna het klassement werd opgemaakt. De snelste acht zwemmers per leeftijdsgroep kregen een medaille uitgereikt.

Ryan Freriksen, Anna Fix, Emmelien Smelt en Diede Veld behaalden een gouden medaille. Jaydey Schonewille veroverde zilver en Rick Smelt brons. Salo Veld en Arthur Alberts behaalden een zesde plaats (in hun eigen leeftijdsgroep); Kaylen Schonewille eindigde op de zevende plek.

Rick Smelt verbeterde zijn tijd op de 200 meter schoolslag met maar liefst 17 seconden. Ook Jette Mensink wist zichzelf fors te overtreffen. Hij verbeterde zijn persoonlijk record op de 100 meter wisselslag met maar liefst zestien seconden. Diede Veld verbeterde zijn tijd op de 400 meter vrije slag met maar liefst elf seconden; Ryan Freriksen zwom de 100 meter vrije slag, waar hij eerste werd, in een toptijd van 1.27.17.

Daarnaast zwommen ook Cas Kleinpenning, Nils van Toly, Rosa Visscher, Jette Mensink en Nicky Freriksen (die voor het eerst de 200 meter vrije slag zwom) persoonlijke records.