Riëlke Roeland, Sylvana van Dijk en Briëtt Breman clubkampioenen bij Zwartewaterruiters
Riëlke Roeland, Sylvana van Dijk en Briëtt Breman clubkampioenen bij Zwartewaterruiters brugmedia.nl

Riëlke Roeland, Sylvana van Dijk en Briëtt Breman clubkampioenen bij Zwartewaterruiters

Sport

GENEMUIDEN – Bij de Zwartewaterruiters werden afgelopen zaterdag de clubkampioenschappen afgewerkt. Bij de paarden liet Riëlke Roeland zich kronen tot allround clubkampioen. Bij de pony’s werd deze titel gedeeld. Sylvana van Dijk en Briëtt Breman haalden precies hetzelfde aantal punten bij het springen en in de dressuur.

In de ochtend werden twee dressuurproeven verreden. Bij de paarden was Louanne Eenkhoorn met Kenzo del Estoril onverslaanbaar. Ze behaalde 205,5 en 207 punten. Bij de pony’s zette Briëtt Breman met haar nieuwe pony Gino twee goede proeven neer. Met 202,5 en 188 punten was ze de beste combinatie.

Het programma ging door met springen voor paarden en pony’s. Bij de paarden was Evelien Fuite de sterkste. Met First Impression sprong ze snelle foutloze rondes en pakte de titel springkampioen. De jonge ruiter Sem Beens bleef met Woezel twee keer foutloos en liet zich kronen tot clubkampioen bij de pony’s.

Aan het einde van de dag werden de scores bij elkaar opgeteld. Riëlke Roeland en Alkan werden uitgeroepen tot beste allround combinatie bij de paarden. Evelien Fuite nam de titel allround reservekampioen mee naar huis.

Bij de pony’s hadden Briëtt Breman met Gino en Sylvana van Dijk met James Bont evenveel plaatsingspunten. Ze werden beide gehuldigd als clubkampioen, uniek in de historie van de Zwartewaterruiters.