Afbeelding

Waterpoloërs DEK doen goede zaken

Sport

GENEMUIDEN - De heren waterpoloërs van DEK speelden zaterdagmiddag hun vierde competitiewedstrijd tegen de grote buurman Swol 1896 uit Zwolle. Het Genemuider team speelde goed, de wedstrijd werd met 9-4 gewonnen. Daardoor doet DEK goed mee in de top van de competitie. Op dit moment bezet zij de eerste plek, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld.

Deze laatste wedstrijd verliep goed ook mede door de manier van spelen waar ze dit seizoen mee zijn begonnen. DEK speelt de laatste wedstrijden 'pressing half veld'. Dat wil zeggen dat ze de tegenstander opvangen op hun eigen helft. "Als de tegenstander met z’n allen op 10 meter van het doel komt, pressen we de tegenstander uit", legt DEK uit. "En hopen we op die manier via de counter uit te breken."

Het eerste partje speelde DEK goed. Het team wist binnen 20 seconden via de hand van Bert Roeten op 1-0 te komen. Swol kwam binnen 30 seconden wel weer op gelijke hoogte. DEK herpakte zich goed en wist in het eerste partje drie keer het doel van Swol te vinden. Ook in het tweede partje wisten de heren de lijn goed vast te houden. DEK liep steeds verder uit op de tegenstander.

In de derde periode had DEK het moeilijk. Swol kwam beter in de wedstrijd en scoorde ook het enige doelpunt. Het Genemuider team wist in deze periode de aanvallers moeilijker te vinden, waardoor er meer vanuit de tweede lijn werd geschoten op het doel. Maar deze ballen wisten het doel niet te vinden. Swol kwam een paar keer naar het doel van DEK, maar wist maar één keer te scoren.

In het vierde partje liep DEK verder uit, met vier doelpunten in deze periode. Ook de tegenstander begon meer van de tweede lijn te schieten, maar deze ballen waren geen groot gevaar voor Erik Zwep, doelman van DEK.

Door deze winst staat DEK nu dus eerste in de 4de klasse B, met een wedstrijd meer gespeeld. De volgende wedstrijd is in Hardewijk tegen De Woelwaters.