Sportclub ontvangt ASV De Dijk, derby voor DESZ, Olympia ’28 treft concurrent
Sportclub ontvangt ASV De Dijk, derby voor DESZ, Olympia ’28 treft concurrent brugmedia.nl

Sportclub ontvangt ASV De Dijk, derby voor DESZ, Olympia ’28 treft concurrent

Sport

ZWARTEWATERLAND – Sportclub Genemuiden speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen ASV De Dijk. DESZ maakt zich op voor derby bij FC Meppel. Olympia ’28 voetbalt thuis tegen concurrent Oene.

Sportclub Genemuiden verloor afgelopen zaterdag van Staphorst en is al vier duels zonder overwinning. Op 12 oktober won de ploeg van trainer René van der Weij voor het laatst. SDC Putten werd toen met 6-1 verslagen. Zaterdag hoopt de zesde seizoenszege binnen te halen. Dat moet dan gebeuren tegen De Dijk. De ploeg uit Amsterdam heeft het moeilijk in de hoofdklasse B en staat in onderste regionen met slechts vijf punten uit tien wedstrijden. Door een serie mindere resultaten is Sportclub Genemuiden inmiddels afgezakt naar de achtste plek op de ranglijst met achttien punten uit elf wedstrijden.

DESZ verloor de afgelopen twee wedstrijden en is de bovenste plaatsen in de tweede klasse J uit het oog verloren. Zaterdag hopen de Sluzigers de weg omhoog weer in te slaan. Dan dient de ploeg in de ploeg in Meppel wel af te rekenen met de plaatselijke FC Meppel. De Drenten staan vijfde op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper LTC. DESZ staat twee plekken lager en heeft vier punten minder.

Olympia ’28 wacht zaterdag een belangrijk duel. De ploeg van trainer Jarrisch Keizer speelt thuis het degradatieduel tegen Oene. Beide ploegen pakten zeven punten uit acht duels. Olympia begon zeer matig aan de competitie, maar kreeg daarna de smaak te pakken. In de eerste vijf wedstrijden pakte Olympia geen enkel punten. In de laatste drie duels voetbalden de Hasselters maar liefst zeven punten bij elkaar.

Programma

Hoofdklasse B

Sportclub Genemuiden – ASV De Dijk 14.30 uur

Tweede klasse J Noord

FC Meppel – DESZ 14.30 uur

Derde klasse C Oost

Olympia ’28 – Oene 14.30 uur