Olympia '28 verliest bij HTC in kaartenfestival
Olympia '28 verliest bij HTC in kaartenfestival brugmedia.nl

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Het aantal gele kaarten overschreed zaterdag ruimschoots de tien bij het duel tussen HTC en Olympia ’28. Toch was er van een schoppartij absoluut geen sprake, maar arbiter Hoornstra toonde zich een frequent kaartentrekker. De schade voor Olympia was groot. Naast een 3-2 nederlaag verloor het Bertus Finke, die maar liefst twee keer een rode kaart zag. Zo drukte de arbiter een veel te grote stempel op deze wedstrijd.

Dat Olympia deze wedstrijd verloor, had de ploeg aan zichzelf te wijten. De Hasselters gaven de tegentreffers veel te gemakkelijk weg. Zoals in de 12e minuut toen onnodig balverlies genadeloos werd afgestraft door HTC in de counter. In de 35ste minuut kwam Olympia langszij. Jeffrey van de Belt stuurde Bertus Finke weg. Die passeerde de keeper en schoof de 1-1 binnen.

Na deze gelijkmaker verzuimde Van de Belt om Olympia op voorsprong te brengen. In een goede positie kopte hij over. Vervolgens gaf Olympia in de laatste minuten voor het rustsignaal de wedstrijd uit handen. Na een onnodige overtreding van Marc van Dieën ging de bal op de stip. De strafschop werd benut. Ver in blessuretijd van de eerste helft ging de laatste man van Olympia in de fout bij een diepe bal en kwam HTC op 3-1.

Tien minuten na rust kwam Olympia terug. De keeper van HTC ging bij een vrije bal onder de bal door. De bal kwam vervolgens op het hoofd van Van Dieën en vloog in het doel. Even later was Van de Belt dicht bij de 3-3. Van de Belt schoot de bal over de keeper heen, maar de goalie wist met een vingertoppen een treffer te voorkomen. Daarna kon Olympia nauwelijks meer iets creëren. HTC bleef gemakkelijk op de been. Wel hadden de Hasselters pech dat de arbiter ruim vijf minuten voor tijd geen strafschop gaf toen Van de Belt onderuit werd gehaald.

Vlak daarna vroeg Olympia om een tweede gele kaart voor HTC’er Patrick Maat. Bertus Finke kreeg vervolgens geel en vlak daarna nog een keer geel en dus rood wegens een opmerking naar de scheidsrechter. Na afloop kreeg Finke nog een keer rood, nadat hij veld was ingelopen. Zo liep Olympia rood aan in Zwolle.