Afbeelding
Bas Wilberink

Olympia '28 en DSV ’61 delen de punten in aantrekkelijk duel

(door Gerard Meijeringh)

DOORNSPIJK – Het treffen tussen DSV ’61 en Olympia ’28 is zaterdag geëindigd in een gelijkspel. Beide teams kwamen uit op 1-1.

Olympia kwam al vroeg in de wedstrijd gelukkig op voorsprong. Na een corner van Willard Visscher kwam de bal ongelukkig op de knie van DSV’er Mark van Klompenburg en vloog in het doel. Beide ploegen deden in de eerste helft niets voor elkaar onder. In de 19e minuut zorgde Jan Koedijk voor gevaar bij het DSV-doel. Hij kapte een man uit en probeerde raak te schieten in de korte hoek. De sterk spelende goalie van DSV bracht redding. In de 31ste minuut kreeg DSV een grote kans op de gelijkmaker. Na een slechte vrije trap schakelde DSV snel om. Een speler van DSV verscheen alleen voor Jeroen Bos, maar de goalie van Olympia bracht redding. Twee minuten later ging Koedijk weer op avontuur. Zijn lob verdween over het doel van de thuisploeg. In de 38ste minuut kwam DSV langszij via een uithaal van Mark van Klompenburg.

Zeven minuten na rust toonde de goalie van DSV weer zijn waarde voor zijn ploeg met een goede redding op een schot van Koedijk. Acht minuten later kwam Olympia goed weg bij een goed lopende aanval van DSV. Een speler van de thuisploeg had de bal voor het inschieten, maar kreeg de bal verkeerd op zijn schoen. Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg Olympia het moeilijker. In de 70ste minuut kopte DSV uit een corner over. Tien minuten daarna was DSV weer gevaarlijk uit een hoekschop. Dit keer werd Olympia gered door de lat. In de blessuretijd werd een kopbal van Jeffrey van de Belt gepakt door de DSV-keeper en aan de kant wist goalie Bos een treffer te voorkomen.