Afbeelding

Tien podiumplaatsen voor ZvZwartsluis bij miniorencircuit

Sport

KAMPEN - ZvZwartsluis kwamen afgelopen zaterdag met negentien zwemmers in actie bij deel 2 van het minioren-junioren circuit in Zwembad De Steur in Kampen. De Sluziger delegatie was goed voor tien podiumplaatsen.

Opnieuw werden er naast de standaard afstanden en zwemslagen ook challenges gezwommen.

Goud was er voor Diede Veld en Emmelien Smelt in het totaalklassement.

Ryan Freriksen en Jaydey Schonewille behaalden een verdienstelijke tweede plaats. Brons was er voor Kaylen Schonewille. Arthur Alberts, Sophie Kamphof, Rick Smelt en Anna Fix eindigden in de top acht.

Daarnaast werden er ook diverse persoonlijke records gezwommen. Arthur Alberts op de 100 meter schoolslag, Cas Kleinpenning op de 200 meter vrije slag, Diede Veld op de 100 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag, Emmelien Smelt op de 100 meter rugslag en de 200 meter schoolslag, Jaydey Schonewille op de 100 meter vrije slag, 100 meter schoolslag en de 200 meter wisselslag, Kaylen Schonewille op de 100 meter rugslag en de 200 meter schoolslag, Nils van Toly op de 200 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag, Rosa Visscher op de 100 meter rugslag, Sophie Kamphof op de 100 meter vrije slag en Anna Fix op de 100 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag.

Een aantal zwemmers zwom voor het eerst een 100 meter, 200 meter of een challenge. Hierbij werden snelle tijden neergezet door Dylan Freriksen, Jimmy Fisca, Wessel Poelman, Ruben Buit, Sophie Kamphof, Arthur Alberts, Rosa Visscher, Nicky Freriksen en Jette Mensink.

De wedstrijd werd afgesloten met een 4 keer 50 meter vrije slag estafette, waarbij ZvZwartsluis na een spannende race als eerste eindigde met Jaydey Schonewille, Anna Fix, Arthur Alberts en als slotzwemmer Diede Veld.