Afbeelding

Zwemmers ZvZwartsluis snel in minioren-junioren circuit

ZWOLLE - Zwemvereniging Zwartsluis (ZvZ) deed afgelopen zaterdag met een groep van twintig zwemmers mee aan deel drie van het minioren-junioren circuit in zwembad De Vrolijkheid in Zwolle. Er werden verschillende medailles binnengehaald.

Naast de standaard afstanden en zwemslagen werden er ook challenges gezwommen: een koprol challenge (25 meter vrije slag met 2x een koprol) en een benen challenge (50 meter beenslag). Deze challenges zijn bedoeld om belangrijke vaardigheden in het zwemmen te verbeteren.

Aimee Hoorn, Melissa Fix en Charlotte Smelt zwommen tijdens dit circuit voor het eerst een 100 meter en/of een challenge. Bijna alle ZvZ-zwemmers zwommen één of meer persoonlijke records. De deelnemers zwommen verschillende afstanden, waarna het klassement werd opgemaakt. De snelste acht zwemmers per leeftijdsgroep kregen een medaille uitgereikt.

Bij de jongens junioren 1 en 2 behaalde Rick Smelt een vierde plaats. Salo Veld eindigde op de zevende plaats. Bij de meisjes junioren 1 en 2 was de derde plaats voor Kaylen Schoonewille. Zij mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de jongens minioren 5 en 6 scoorde Diede Veld een gouden medaille. Zilver was er voor Jaydey Schoonewille. Arthur Alberts eindigde op de zesde plaats in het totaalklassement. Anna Fix was het snelste bij de meisjes minioren 5 en 6 en pakte goud. Bij de jongens minioren 3 en 4 was de zilveren medaille voor Ryan Freriksen. Charlotte Smelt behaalde een vierde plaats bij de meisjes minioren 3 en 4.

De wedstrijd werd afgesloten met een spannende 4 keer 25 meter vrije slag estafette, waarbij de twee teams met de jongste ZvZ-wedstrijdzwemmers niet in de prijzen vielen.

Truus Bles zegeviert bij Vrolijke Schoevers

ZWARTSLUIS - Truus Bles heeft afgelopen woensdagavond de tweede sjoelronde in de sjoelcompetitie van De Vrolijke Schoevers in het nieuwe jaar op haar naam geschreven. In de hoogste hoofdklasse A bleef ze als enige in de plus met 1226 punten.

Louise Corporaal kwam in de hoofdklasse A op een tweede plek terecht met 1226 punten (-1,6). Siene Koers eindigde als derde.

In de klasse A ging de winst naar Grietje Lachenal. Zij gooide als enige boven haar gemiddelde. Elly Beugelink pakte de tweede plaats en Annemarie Booij eindigde op plek drie.

Gerrit-Jan Pierik legde beslag op de eerste plaats in de klasse B.