Sportclub Genemuiden treft Berkum, serieuze werk begint voor DESZ en Olympia ’28
Sportclub Genemuiden treft Berkum, serieuze werk begint voor DESZ en Olympia ’28 brugmedia.nl

Sportclub Genemuiden treft Berkum, serieuze werk begint voor DESZ en Olympia ’28

Sport

ZWARTEWATERLAND - Na de winst bij Purmersteijn maakt Sportclub Genemuiden zich op voor de tweede competitiewedstrijd na de winterstop. In een tweeluik van derby’s staat zaterdag de eerste op het programma met een thuiswedstrijd tegen Berkum. DESZ en Olympia beginnen zaterdag voor het eerst weer aan het serieuze werk met de start van het tweede deel van de competitie.

Sportclub Genemuiden tegen Berkum is een interessant affiche. De Zwolse ploeg staat op een achtste plek met 23 punten, vier minder dan Sportclub Genemuiden. In Zwolle verloor Sportclub Genemuiden op de eerste speeldag met 1-0. Een rake uithaal van Michel van Agelle bleek genoeg voor een behoudend spelend Berkum om de punten op zak te houden. In het seizoen 2018-2019 verloor Sportclub Genemuiden ook al met 1-0 van Berkum. Op Sportpark De Wetering eindigde het duel tussen beide ploegen vorig seizoen in 3-3. Op 4 november 2017 wist Sportclub Genemuiden voor het laatst thuis te winnen tegen Berkum (3-2).

Na een winterstop van vijf weken beginnen DESZ en Olympia ’28 zaterdag weer aan het echte werk. DESZ begint het tweede deel van de competitie met een kraker. Koploper Gramsbergen komt zaterdag op bezoek in Zwartsluis. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt zeven punten. Gramsbergen speelde op 19 december de inhaalwedstrijd tegen Elim. Via een 2-3 zege nam Gramsbergen de koppositie over van LTC en ging de goed draaiende ploeg als koploper van de tweede klasse J de winterstop in.

Olympia ’28 hervat de competitie met een zware uitwedstrijd. De ploeg uit Hasselt reist naar Zwolle voor het uitduel bij Zwolsche Boys. De Zwollenaren staan op een tweede plek met 25 punten. Olympia staat tiende. Na een dramatische start pakte de ploeg flink wat punten en werkte Olympia zich omhoog op de ranglijst, al was de oogst van twee remises in de laatste twee duels voor de winterstop tegen DSV '61 en hekkensluiter Hulshorst mager te noemen. De ploeg van trainer Jarrisch Keizer is nog allerminst veilig. Olympia staat maar twee punten boven de rode streep.

Programma

Hoofdklasse B

Sportclub Genemuiden - Berkum 14.30 uur

Tweede klasse J

DESZ – Gramsbergen 14.30 uur

Derde klasse C

Zwolsche Boys – Olympia ‘28 14.30 uur