Kraker Sportclub-Urk op Sportpark De Wetering, belangrijk duel Olympia ’28
Kraker Sportclub-Urk op Sportpark De Wetering, belangrijk duel Olympia ’28 brugmedia.nl

Kraker Sportclub-Urk op Sportpark De Wetering, belangrijk duel Olympia ’28

Sport

ZWARTEWATERLAND - De supporters van Sportclub Genemuiden kunnen zich opmaken voor weer een speciaal duel. Zaterdag komt Urk op bezoek. Olympia ’28 ontvangt Elspeet.

De wedstrijden tussen Sportclub Genemuiden en Urk zijn altijd speciaal. Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in 1-1. Sportclub Genemuiden kan wel een opsteker gebruiken. Afgelopen zaterdag ging de ploeg van trainer René van der Weij met 0-3 onderuit tegen Berkum. Sportclub Genemuiden staat momenteel op een zesde plek in de hoofdklasse B met 27 punten uit zestien duels. Urk (negende plaats) heeft drie punten minder.

Olympia ’28 kende afgelopen zaterdag een prima start van de competitie in 2020 met een knappe zege bij Zwolsche Boys. Zaterdag wacht een belangrijk duel tegen Elspeet. De ploeg heeft als doel om weg te komen uit de onderste regionen. Met de zege in Zwolle werd een eerste goede stap gezet. Zaterdag kan Olympia opnieuw goede zaken doen tegen Elspeet, dat voorlaatste staat in de derde klasse C. Bij winst zet Olympia Elspeet op een achterstand van acht punten.

DESZ werd afgelopen zaterdag gewogen en te licht bevonden. Koploper Gramsbergen won in Zwartsluis overtuigend met 1-5. Zaterdag treft DESZ met Wolvega een tegenstander van een minder kaliber. De Friese ploeg staat met twaalf punten op een twaalfde plek. DESZ heeft negen punten meer en staat vijfde in de noordelijke tweede klasse J.

Programma

Hoofdklasse B

Sportclub Genemuiden - Urk 14.30 uur

Tweede klasse J Oost

Wolvega - DESZ 14.30 uur

Derde klasse C

Olympia '28 - Elspeet 14.30 uur