Afbeelding
Jan Bruins

Olympia ’28 blijft steken op remise

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT – Olympia ’28 heeft zaterdag verzuimd om de vijfde zege in de competitie binnen te halen. De ploeg van trainer Jarrisch Keizer kreeg kansen genoeg, maar trof slechts één keer doel. Zo ontsnapte het voetballend betere Elspeet met een 1-1 remise.

Olympia was in de eerste minuut heel dicht bij de openingsgoal. Een inzet van Dieter Kroek werd gepakt door de keeper. Vervolgens raakte Jeffrey van de Belt eerst de binnenkant van de paal en daarna schoot hij tegen de buitenkant van de paal. Zes minuten later was er een goede kans voor Jan Koedijk. Hij verscheen alleen voor de keeper, maar de goalie bracht redding. In de 18e minuut liet Van de Belt een grote kans liggen. Hij liet de bal van zijn voet springen, waarna de keeper kon ingrijpen.

In de 23ste minuut was het eindelijk raak. Nadat een inzet van Lennart Leusink werd gestopt door de keeper, tikte Koedijk de 1-0 binnen. Elspeet kon weinig creëren. Een keer waren de bezoekers gevaarlijk met een afstandsschot. Met een knappe redding wist keeper Jeroen Bos de gelijkmaker te voorkomen.

In de tweede helft was Elspeet voetballend beter. De ploeg was dreigend vanaf de zijkanten, maar veel gevaar leverde dat niet op. Ook in het tweede bedrijf was Olympia de gevaarlijkste ploeg. Het afmaken van kansen bleef echter een probleem. In de 49ste minuut kwam Elspeet goed weg. Na een corner liet de Elspeet-keeper de bal los. Dat leidde tot een hachelijke situatie voor het doel. Zes minuten later was Van de Belt weer gevaarlijk. Hij draaide weg bij een tegenstander en schoot vervolgens naast.

In de 60ste minuut kwam Elspeet langszij via een goed opgezette aanval. Uit een lage voorzet tikte Emiel Goud de gelijkmaker binnen. Ook na deze tegentreffer kreeg Olympia nog enkele keren de gelegenheid om op 2-1 te komen. Een omhaal van Van de Belt ging net over en in de slotfase kwam Mark van Dieën in twee situaties net tekort om de winnende treffer voor z’n rekening te nemen.