Anna van der Breggen verbindt haar naam aan dameskoers Omloop van Noordwest Overijssel
Anna van der Breggen verbindt haar naam aan dameskoers Omloop van Noordwest Overijssel brugmedia.nl

Anna van der Breggen verbindt haar naam aan dameskoers Omloop van Noordwest Overijssel

Sport

GENEMUIDEN - Anna van der Breggen heeft haar naam verbonden aan de dameskoers van de L&M Omloop van Noordwest Overijssel. In overeenstemming met Jacco Naberman, directeur en eigenaar van L&M Workwear, kreeg de Stichting Wieler Promotie Genemuiden de gelegenheid om Anna van der Breggen aan de dameskoers te linken.

Na contact tussen Van der Breggen en de stichting is er overeenstemming gekomen om de dameseditie van de Omloop van Noordwest Overijssel met ingang vanaf 2020 de Grote Prijs Anna van der Breggen te noemen.

“Anna is door haar glansrijke carrière als wielrenster een voorbeeld voor veel jonge wielrensters. De olympisch kampioene van Rio voelde zich vereerd door het verzoek van stichting Wielerpromotie Genemuiden om uitgerekend haar naam te mogen voeren voor deze schitterende wielerkoers door de kop van Noordwest Overijssel”, zo laat de organisatie van de Omloop van Noordwest Overijssel weten.

De Grote Prijs Anna van der Breggen en de L&M Omloop van Noordwest Overijsse zal worden verreden op zaterdag 4 april met start en finish op het havenplein van Genemuiden.

“Deze dag van wielerkoersen in en rondom Genemuiden kan alleen maar worden georganiseerd door de vele vrijwilligers die helpen en de sponsoren die het financieel mogelijk maken. Dit jaar is er in nauw overleg met de middenstand van Genemuiden gekeken hoe de ‘overlast’ tot een minimum beperkt kan worden in het centrum. Tijdens de start en finish van de drie koersen zal het drukker zijn dan normaal in het centrum, waardoor er enig overlast kan ontstaan”, aldus de organisatie.

Ter voorkoming van overlast brengt de organisatie nu al de drukke periodes in het centrum van Genemuiden op 4 april naar buiten. De gemeente Zwartewaterland zal faciliteren in verkeersmaatregelen en parkeerverboden.

08:30-09:00 start Grote Prijs Anna van der Breggen

10:45-11:15 finish Grote Prijs Anna van der Breggen

11:45-12:00 Start L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel Nieuwelingen

13:50-14:10 Finish L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel Nieuwelingen

14:50-15:00 Start L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel Junioren

18:10-18:30 Finish L&M Workwear Omloop van Noordwest Overijssel Junioren