Sportclub Genemuiden naar Volendam, thuisduel DESZ, zware uitbeurt Olympia ’28.
Sportclub Genemuiden naar Volendam, thuisduel DESZ, zware uitbeurt Olympia ’28. brugmedia.nl

Sportclub Genemuiden naar Volendam, thuisduel DESZ, zware uitbeurt Olympia ’28.

Sport

ZWARTEWATERLAND - Na de 2-0 winst tegen Urk reist Sportclub Genemuiden zaterdag af naar Volendam voor de uitwedstrijd bij RKAV Volendam. DESZ ontvangt Drenthina, terwijl Olympia ’28 zich kan opmaken voor het zware uitduel bij Swift ’64.

Sportclub Genemuiden treft met RKAV Volendam een ploeg die in een mindere fase zit. De Volendammers pakten dit jaar nog geen enkel punt en verloren drie keer op rij. De ploeg is afgezakt naar de tiende plaats in de hoofdklasse B. Sportclub Genemuiden staat vijf plaatsen hoger en heeft acht punten meer.

DESZ gaat in eigen huis op zoek naar de eerste punten in het nieuwe jaar. De Sluzigers verloren op 25 januari kansloos van Gramsbergen en gingen afgelopen zaterdag verrassend onderuit bij FC Wolvega. Zaterdag wacht een thuisbeurt tegen Drenthina. De ploeg uit Emmen staat op een tiende plek in de tweede klasse J met zestien punten uit veertien duels. DESZ staat zesde en heeft vijf punten meer.

OIympia ’28 wacht zaterdag een lastige klus in Swifterbant. De Hasselters begonnen het nieuwe jaar prima met winst bij Zwolsche Boys, maar bleven zaterdag steken op een remise tegen Elspeet, zodat de gevarenzone nog steeds dichtbij is. Swift is de nummer vijf in de derde klasse C en heeft met Kevin Veger een oud-speler van Olympia in de gelederen. De ploeg heeft momenteel goede papieren in de strijd om de tweede periode.

Hoofdklasse B

RKAV Volendam - Sportclub Genemuiden 14.30 uur

Tweede klasse J

DESZ - Drenthina 14.30 uur

Derde klasse C

Swift ’64 - Olympia ’28 15.00 uur