Afbeelding
Frans Habekotté

Henrico Abma komt terug bij DESZ

Sport

ZWARTSLUIS - DESZ heeft de derde aanwinst van het seizoen binnen. Keeper Henrico Abma keert komend seizoen na vier jaar terug bij de club uit Zwartsluis. Eerder versterkte DESZ zich al met Herwin Talen en Robert Redder.

De 27-jarige doelman is bezig aan zijn eerste jaar bij eersteklasser DOS Kampen. Onlangs werd in Kampen besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Amba heeft dus gekozen voor een terugkeer in Zwartsluis. “Dat is mede gekomen door een goed gesprek met de trainer en mijn vrienden die daar voetballen. De twee jaar dat ik daar gespeeld heb, zijn mij altijd bijgebleven en ik ben de club altijd blijven volgen. De saamhorigheid met de supporters, het warme gevoel bij de club en het spelen op niveau met mijn vrienden hebben doen besluiten dat ik graag terugkeer naar de club", aldus Abma.

De goalie speelde in de jeugd bij Sportclub Genemuiden. Als C-junior maakte hij de overstap naar het toenmalige FC Zwolle. Na enkele seizoenen keerde hij terug bij Sportclub Genemuiden na een zware kruisbandblessure. In 2014 koos hij voor een overgang naar DESZ. Daar speelde hij twee seizoenen. Daarna verdedigde hij drie jaar het doel van eersteklasser Nunspeet.

DESZ ziet de komst van Abma als een noodzakelijke uitbreiding in de selectie. De club laat weten tevreden te zijn over de huidige keepers en hun ontwikkeling, maar zegt met slechts twee keepers in de selectie te kwetsbaar te zijn.