Gerard Meijeringh

Floor van der Haar terug als trainer bij dames Olympia ’28

Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - Olympia ’28 heeft een nieuwe trainer gevonden voor het eerste damesteam. IJsselmuidenaar Floor van der Haar heeft zich voor één seizoen verbonden aan de club uit Hasselt en gaat dames 1 van Olympia onder zijn hoede nemen.

En daarmee keert hij na zeven terug bij Olympia en ook nog in dezelfde functie. Van der Haar begon bij IJVV en werkte daar als trainer bij verschillende jeugdteams en het eerste damesteam. Vervolgens deed hij een half jaar niets in het voetbal.

En toen nam Hans Roeland, de toenmalige hoofdtrainer van Olympia ’28 en een goede vriend van Van der Haar, contact op. “Ik kende de spelers wel. Een leuke vriendinnengroep. Ik heb gezegd dat ik eerst wilde kijken op een training. Vervolgens zijn we in gesprek gegaan en al snel stond ik op het veld training te geven.”

Van der Haar was 2,5 jaar actief als trainer van het eerste damesteam van Olympia ’28. Toen viel het team uit elkaar. Vervolgens ging hij aan de slag als trainer bij IJVV 2. Na twee en een half jaar ging Van der Haar naar Oldebroek om één seizoen als trainer te fungeren van het eerste damesteam. Na een pauze van een half jaar werd hij benaderd door Marcel Hup van KHC als trainer voor O19. Hij stapte in en was ook het afgelopen seizoen trainer bij dit jeugdteam van KHC.

Van der Haar besloot onlangs te stoppen bij KHC. Vervolgens leidde Hans Roeland, die is teruggekeerd als hoofdtrainer bij Olympia, hem terug naar Hasselt. “Ik kreeg een appje van Hans dat ze een nieuwe trainer zochten bij dames 1 van Olympia. Vervolgens ben ik gaan kijken of het wat is. Het niveau is niet gigantisch hoog, maar de wil is er wel. Ik heb de voorzitter gesproken en ben nog een keer gaan kijken. Toen wist ik het: ik durf het wel aan met deze groep in de vijfde klasse.”

Het damesteam van Olympia stond het afgelopen seizoen onder leiding van Dunja de Bruin, maar zij is ook jeugdtrainer van Olympia O15 en O17 en kan dat allemaal niet meer met elkaar combineren. Van der Haar heeft zestien dames tot zijn beschikking. In deze groep zitten drie meiden waarmee hij eerder heeft gewerkt in zijn vorige periode bij dames 1 van Olympia. Daarnaast kan hij wellicht gebruik maken van jeugdspelers. “En dan is er nog een voetbalster die eerder op hoog niveau heeft gespeeld. Ze zit in het 7 tegen 7 team, dat ze zelf heeft opgericht. Als ik een keer omhoog zit, dan kan ik een beroep op haar doen. René Ritsma gaat mij assisteren. Het is fijn dat ik straks een assistent heb.”

De trainer uit IJsselmuiden wil meedoen om de prijzen. “Mijn doelstelling is om het team wat hoger te laten voetballen. Met andere woorden, spelen om promotie. Maar wel met plezier. Niet ten koste van alles.”