Weer remise voor Olympia ’28 in districtsbeker
Weer remise voor Olympia ’28 in districtsbeker brugmedia.nl

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Olympia ’28 heeft zaterdag voor de tweede keer gelijkgespeeld in de poulefase van de districtsbeker. Na de 1-1 bij Nagele eindigde het thuisduel tegen SVM in dezelfde cijfers.

Olympia-trainer Hans Roeland had voor dit duel de selectie teruggebracht naar zestien spelers. “Dat zorgt voor meer rust in de groep.”, aldus Roeland. In de 25ste zag hij zijn ploeg op achterstand komen. Voorin werd niet goed druk gezet en vervolgens liep Olympia bij deze aanval van SVM achter de feiten aan. Een voorzet werd doeltreffend afgerond door SVM.

Olympia was in de eerste 45 minuten af en toe ook dreigend via Jan Koedijk, maar kwam in de tweede helft beter voor de dag en had een licht overwicht. Jeffrey van de Belt zorgde enkele keren voor gevaar, maar aanvankelijk bleef de gelijkmaker uit. Een kwartier voor tijd kwam toch de 1-1 op het scorebord. Jasper van der Stouw scoorde uit een vrije trap.

“Ik ben iets meer tevreden over de uitvoering dan in de vorige duels. In de tweede helft hebben we beter gevoetbald. Met en zonder bal”, was de conclusie van Roeland.