Afbeelding

Volleyballers Pegasus verliezen vijfsetter

BEILEN - De volleyballers van Pegasus zijn afgelopen vrijdag tegen een tweede seizoensnederlaag aangelopen. De promovendus verloor met 3-2 van Smash 2.

Het duel in Beilen was het duel tussen twee ploegen die beiden zijn gepromoveerd van de eerste klasse naar de promotieklasse.

Pegasus begon matig aan de wedstrijd. Het serveren ging zonder druk en passend scoorde de ploeg een dikke onvoldoende. Aanvallend kwamen de sluzigers er niet doorheen. Ook blokkerend lieten ze zich te vaak verrassen waardoor Smash deze set met 25-19 naar zich toe trok.

De tweede set begon met een wissel op de passer/loper positie en stond de tegenstander een rotatie verder gedraaid. Dit leek een succesfactor te zijn voor Pegasus. Door wat meer duidelijkheid in de passing en een andere serve opstelling pakten ze de ballen makkelijker uit de lucht.
De verdedigers brachten de ballen prima, waardoor spelverdeler Brendan van Veen zijn aanvallers in stelling kon brengen. Smash kwam er niet aan te pas. Pegasus trok set twee en drie naar zich toe (16-25 en 19-25).

Daarna was het beeld geheel anders. Passend kreeg Pegasus weer problemen. De bezoekers maakten veel servefouten en enkele arbitrale beslissingen vielen in het nadeel uit van Pegasus. De Sluzigers kregen in de vierde set een pak slag en verloren deze set met maar liefst 25-9.

In de beslissende vijfde set was Pegasus in het begin oppermachtig. De ploeg kwam snel op een 6-1 voorsprong. Daarna kwam Smash snel dichterbij. Het liep niet meer bij Pegasus en Smash won de laatste set met 15-10. Pegasus staat na drie wedstrijden op zeven punten. De promovendus is terug te vinden op een verdienstelijke zesde plek in de promotieklasse B.

Woensdag speelt Pegasus in de beker tegen iBeheer/ Vonk Coevorden. Deze wedstrijd is via Facebook via een livestream te volgen.