Afbeelding
Foto: Henk Kuik

Veel animo voor mixtoernooi DESZ

Sport

ZWARTSLUIS - DESZ hield afgelopen zaterdag een mixtoernooi voor de jeugd. Tijdens het voetbaltoernooi werden de kinderen verrast met de bezoek van Sinterklaas. Ruim honderd jonge spelers van DESZ, in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar, hadden zich opgegeven voor het mixtoernooi op de Cingellanden. 

De voetballers uit de onderbouw (7 tot en met 13 jaar) speelden hun wedstrijden op kleine veldjes, terwijl de kinderen uit de bovenbouw (10-13 jaar) op de grotere velden hun wedstrijden afwerkten. Vanwege de coronamaatregelen mocht slechts een handvol begeleiders en bestuursleden op de velden aanwezig zijn, hetgeen een voorwaarde voor de gemeente Zwartewaterland was om toestemming te geven voor de voetbalwedstrijden. 

De spelers en speelsters kwamen gekleed in voetbaltenue naar de velden en mochten zich niet douchen bij de voetbalvereniging. Bij een temperatuur net boven 0 graden werden de wedstrijden afgewerkt, terwijl er tussentijds warme chocolademelk voor de deelnemers was.

Tegen het eind van het toernooi bracht Sinterklaas, ondanks zijn overbezette agenda, een bezoek aan het toernooi. Al gauw bleek dat hij door FC Barcelona en Real Madrid naar Zwartsluis gestuurd was om talenten voor beide verenigingen te scouten. Sint bleek er behoorlijk kijk op te hebben, want regelmatig haalde hij een talent naar de zijlijn om een babbeltje te maken. Na afloop was er de prijsuitreiking en was er iets lekkers voor alle spelers en speelsters en hun leiders.

Afbeelding

Gerard Meijeringh