Afbeelding
Stockfoto

Anna van der Breggen heerst weer op de Muur van Hoei

Sport

HOEI - Anna van der Breggen heeft woensdag voor de zevende keer op rij de Waalse Pijl op haar naam geschreven. In de laatste honderd meter rekende ze op het steilste gedeelte van de loodzware Muur van Hoei af met de Poolse Katarzyna Niewiadoma.

Van der Breggen kende een moeizame aanloop naar de Waalse Pijl. Ze was ziek (geen corona) en had twee dagen koorts. Daarom moest ze de Brabantse Pijl laten schieten en kon ze geen rol van betekenis spelen bij de Amstel Gold Race. Vandaag was ze echter weer helemaal terug en nam ze op passende manier afscheid van Waalse Pijl. Ze wist deze klassieker voor de zevende keer op rij te winnen en kan worden beschouwd als de Koningin van de Waalse Pijl.

In haar laatste Waalse Pijl (Van der Breggen stopt aan het einde van dit seizoen) moest ze tot het gaatje gaan. Ook dit keer viel de beslissing op de Muur van Hoei. Op deze steile slotklim nam Niewiaoma het initiatief. Van der Breggen moest vol aan de bak. Vanaf de voet van de muur van Hoei sloeg ze toe. Ze sloeg een gaatje met de Poolse en trok de winst naar zich toe.

“Ik ben blij dat ik het hier zo kon afsluiten. Zeven op rij. Fantastisch. Of dit de zwaarste was? Dat kun je wel zeggen. We moesten veel in de achtervolging en konden de koers niet bepalen. Voor mij lag er ook iets meer druk op, omdat de meiden zo hard voor me hebben gewerkt”, aldus Van der Breggen, die wederom een indrukwekkende prestatie leverde in deze Belgische wielerklassieker.


Gerard Meijeringh