Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Jan Tuinman gaat verder als teammanager bij Sportclub Genemuiden

Sport

GENEMUIDEN - Jan Tuinman werd vorige week benoemd tot lid van verdienste van Sportclub Genemuiden. Maar dat betekent niet dat hij stopt als vrijwilliger bij de club. Komend seizoen gaat hij fungeren als teammanager.

Tuinman werd vorige week verrast door het bestuur met een bezoekje. Vervolgens werd hij benoemd tot lid van verdienste. “Het was een grote verrassing. Heel bijzonder, maar eigenlijk hoeft al die aandacht voor mij niet. Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan. Ik zag mezelf altijd als een opvuller van gaten. Enkele jaren geleden was er niemand voor de functie technische zaken. Toen heb ik het opgepakt. Zo ben ik ook secretaris geworden’, vertelt Tuinman.

Hij heeft een indrukwekkende CV en die wordt verder uitgebreid want Tuinman gaat door als vrijwilliger bij Sportclub Genemuiden. “De afgelopen 2,5 á 3 jaar ben ik heel betrokken geweest bij het eerste elftal. Dat vond ik leuk. Ik ga nu verder als teammanager. Ik ga het samen doen met Martin van Dijk en Harwin van Wijnen. Harwin twijfelde of hij nog wel door moest gaan. Hij kan niet iedere week aanwezig zijn. Nu gaat hij door en doen we het met z’n drieën”, aldus Tuinman.




Gerard Meijeringh