Afbeelding
Foto: Harm Jan Bruins

Ook Erik van der Kolk valt weg bij Olympia ’28

Sport

HASSELT/IJSSELMUIDEN - Olympia ’28 moet het komend seizoen ook doen zonder Erik van der Kolk. Na Jasper van der Stouw, Jeroen Bos en Willard Visscher is hij de vierde belangrijke speler die wegvalt bij de derdeklasser.

Volgens Olympia-trainer Hans Roeland keert Erik van der Kolk niet meer terug bij Olympia. De verdediger raakte vorig jaar augustus geblesseerd aan zijn knie in de eerste bekerwedstrijd. Hij werd geopereerd, maar dat bood geen soelaas. Van der Kolk kwam dit seizoen niet in actie en heeft besloten om te stoppen met voetballen.
Met Erik van der Kolk moet Roeland het dus komend seizoen stellen zonder vier potentiële basisspelers. Jasper van der Stouw liet begin mei weten dat hij gaat vertrekken bij Olympia. Hij gaat spelen bij Hattem. Vorige week woensdag kwam daar het bericht overheen dat Olympia ook verder moet zonder Jeroen Bos. De keeper gaat zich vestigen op Guam, een eiland in de Stille Oceaan. Daar kwam vorige week het vertrek van Willard Visscher naar ’s-Heerenbroek nog bij.

“We balen hier ontzettend van, maar je kunt spelers niet dwingen. We zijn volop in gesprek geweest met Willard, maar het mocht niet baten. Het is een beslissing die in het nadeel uitvalt van Olympia, maar het is wel een besluit die we respecteren”, aldus de trainer uit IJsselmuiden. Hoe gaat Olympia ’28 dit oplossen? Roeland: “We schuiven jongens uit de A1 vervroegd door en twee jongens uit het tweede gaan ook over naar het eerste. We gaan proberen om met jeugd stapjes vooruit te maken. Het zijn goede voetballers. Wie weet wat ze bij het eerste elftal kunnen brengen.”

Olympia gaat niet proberen om met spelers van buitenaf het probleem te tackelen. “Je kent het beleid van Olympia. Iedereen mag voetballen bij Olympia, maar de club gaat niet zelf actief achter spelers aan. Dit is een mogelijkheid voor de jeugd om zich te bewijzen. Natuurlijk is het jammer dat je deze spelers kwijtraakt. Daar hoeven we niet omheen te draaien. Je verliest ervaring en voetbaltechnische kwaliteiten. Deze jongens waren belangrijk. Het is al met al heel erg jammer, maar dit biedt wel kansen voor de jeugd. Hopelijk zit er zoveel talent tussen dat ze zich goed kunnen laten zien in de derde klasse.”

Gerard Meijeringh