Afbeelding

DESZ wint ruim van Olympia ’28

ZWARTSLUIS - DESZ en Olympia ’28 troffen elkaar zaterdag in Zwartsluis voor de traditionele jaarlijkse oefenwedstrijd. DESZ won ruim met 6-2 in een leuk duel, maar deze uitslag deed wat geflatteerd aan. Olympia speelde af en toe aardig voetbal, maar was tevens niet zakelijk genoeg.

Olympia ’28 was voor rust gelijkwaardig aan de Sluzigers. De Hasselters kregen enkele goede kansen via Jeffrey van de Belt en Bertus Finke, maar waren niet slagvaardig. Daarnaast had Olympia pech dat een vrije bal van Stan Roosken tegen de paal belandde.

DESZ kreeg ook enkele kansen en kwam in het eerste bedrijf een keer tot scoren. Tom Kisjes scoorde uit een goed lopende aanval.
In de tweede helft pakte DESZ de regie in handen. Dat leidde in de 54ste minuut tot de 2-0 via Frank Kuurman. Nadat Ettienne Moorman de lat raakte, tikte Kuurman de 3-0 binnen in de 58ste minuut na goed voorbereidend werk van Thomas Witte. Olympia werd in deze fase overklast.

In de 65ste minuut deed Olympia wat terug. Ruben Willems werd weggestuurd en maakte het prima af. Tien minuten later maakte Tom Kisjes er 4-1 van. In de slotfase liep de score nog hoger op. Witte trof doel met een schot in de linkerhoek. In de 90ste minuut lette de Olympia-defensie niet op en kon Tom Kisjes heel simpel de 6-1 aantekenen uit een corner. Toch was het slotakkoord voor Olympia. Dat kwam op naam van Brian Snijder, die de overstap heeft gemaakt van Sportclub Genemuiden naar Olympia. Hij legde een flink aantal DESZ-spelers in de luren. Na deze fraaie rush schoot hij de 6-2 tegen de touwen.

(Lees volgende week een groter artikel over deze wedstrijd in De Stadskoerier Extra)