Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Sportclub Genemuiden versterkt zich met Lars Miedema

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft de krappe selectie uitgebreid. De hoofdklasser heeft een akkoord bereikt met Lars Miedema en zo aanvallende impulsen aan de groep toegevoegd.

Door blessures en het vertrek van Brian Snijder naar Olympia’28 kreeg hoofdtrainer René van der Weij van Sportclub Genemuiden te maken met een krappe selectie. Het was onderwerp van gesprek tussen de staf en de technische commissie. De conclusie werd getrokken dat de selectie, ook gezien de groep bij het tweede elftal, wel erg krap was geworden. In overleg met het bestuur is besloten om te kijken of het mogelijk was om de eerste selectie uit te breiden met een speler van buitenaf.

Met het aantrekken van Lars Miedema is de club hierin geslaagd. Zaterdagmiddag, na het duel tegen RKAV Volendam, gaf Miedema zijn jawoord aan Sportclub Genemuiden.
De 21-jarige Miedema begon zijn voetballoopbaan bij De Weide. Daar werd hij als snel opgemerkt door scouts van diverse betaald voetbalorganisaties.

De voetballer uit Hoogeveen speelde één jaar in de jeugd van SC Heerenveen en voetbalde daarna zeven seizoenen bij PEC Zwolle. Vanuit Jong PEC Zwolle kwam hij bij FC Den Bosch terecht. Vervolgens speelde hij nog een jaar in Spanje bij Velez FC.

Gerard Meijeringh