Afbeelding
Stockfoto

Thuisduels voor DESZ en Olympia’28

Sport

ZWARTEWATERLAND - DESZ en Olympia’28 spelen zaterdag thuis. DESZ ontvangst Elim. Olympia’28 speelt een thuisduel tegen VIOS Vaassen. Sportclub Genemuiden is een weekend vrij, aangezien er geen programma is in de hoofdklasse B.

Voor DESZ is het duel tegen Elim de derde thuiswedstrijd in deze competitie. De Sluzigers gaan op jacht naar de eerste punten in eigen huis. DESZ begon met een 2-3 nederlaag tegen De Weide en verloor ook van DZOH (1-3). Buitenshuis pakte DESZ vier punten via een zege bij Achilles 1894 (1-2) en een remise bij Gramsbergen (2-2).

Om verder omhoog te kunnen kijken is een thuiszege eigenlijk noodzakelijk. Dat dient dus thuis te gebeuren tegen Elim. Deze ploeg staat onderaan in de tweede klasse J en heeft evenals Drenthina en NEC Delfzijl één punt verzameld in vier duels. DESZ heeft drie punten meer.

In de derde klasse C moet Olympia’28 het opnemen tegen VIOS Vaassen. Deze ploeg haalde afgelopen hard uit tegen Zwolsche Boys (6-0). Na vier speelronden staat VIOS Vaassen op een derde plek met acht punten. Olympia staat negende met vier punten.

Programma 4e speelronde
Tweede klasse J Noord

DESZ - SC Elim 14.45 uur

Derde klasse C Oost
Olympia’28 - VIOS Vaassen 14.30 uur

Gerard Meijeringh