Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

DESZ strikt Kelvin Bonhof als nieuwe hoofdtrainer

Sport

ZWARTSLUIS - DESZ heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Kelvin Bonhof gaat deze functie met ingang van komend seizoen op zich nemen. Hij is nu trainer van tweedeklasser Lemelerveld.

DESZ moest op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, toen Pim Kaagman in december liet weten dat hij na drie jaar Zwartsluis na dit seizoen gaat stoppen bij DESZ. Daarna stroomden de sollicitaties binnen. Er was veel belangstelling voor de vacature van hoofdtrainer bij DESZ. Daarbij is de keuze dus gevallen op Kelvin Bonhof. 

“We hebben alles nagetrokken en gescreend. Kelvin kwam daar heel positief uit. Vervolgens hebben we hem voorgesteld aan de spelersraad en iedereen was positief”, aldus bestuurslid Gerjan Spit van DESZ. Spit noemt vervolgens de sterke punten van Bonhof. “Hij is tactisch heel sterk en kan goed met jonge gasten overweg. Deze ambitieuze trainer past volledig bij de visie van de club.” 

Bonhof begon zijn trainersloopbaan in 2010 in zijn eigen woonplaats bij Heino. Daar groeide hij uit tot een ervaren jeugdtrainer. In 2015 ging hij bij Heino aan de slag als assistent-trainer. Deze functie vervulde hij een twee seizoenen, gecombineerd met zijn rol als jeugdtrainer. Vervolgens werd hij voor het eerst hoofdtrainer en ging hij aan het werk bij vierdeklasser Haarle. In zijn tweede jaar in Haarle combineerde hij deze functie met een andere rol. Hij wilde wel eens in een andere regio kijken en ging aan de slag als jeugdtrainer bij JO19 van d’Olde Veste ‘54. Dit jaar maakte hij als hoofdtrainer de overstap naar Lemelerveld. Ook ging hij de trainerscursus UEFA A volgen. Mede daarom is hij dit seizoen ook actief als trainer bij onder 21 van betaald voetbalorganisatie Go Ahead Eagles.

Gerard Meijeringh