Afbeelding
Foto: Henk Kuik

Jubileumweek DESZ geopend met geslaagde receptie

Sport

ZWARTSLUIS - De feestweek van DESZ is woensdagavond van start gegaan met een jubileumreceptie. Dat zorgde voor een gezellige drukte in de kantine van de voetbalvereniging.

Voorzitter Barend Vinke van DESZ bracht een discussie op gang over de noodzaak van uitbreiding van Zwartsluis. “In Hasselt en Genemuiden zijn de uitbreidingsmogelijkheden wat gunstiger. Een uitbreiding van Zwartsluis is goed voor alle verenigingen in het dorp. Stilstand is achteruitgang. Daar moet de gemeenteraad goed van doordrongen zijn”, zo stelde Vinke. Burgemeester Bilder van Zwartewaterland nam deze woorden ter harte.

Lens Nekeman, directeur van hoofdsponsor Interfloor van DESZ, kwam met een mooie verrassing. Hij toonde een oud clubblad uit 1938 van Heracles, de voorloper van DESZ. DESZ ontstond in 1946 uit een fusie tussen Heracles en ZSV.

Wanneer je praat over sponsoring en DESZ dan komt al snel de naam Driek de Goede naar boven. De markante Sluziger overleed in 2018. Nagenoeg de gehele familie was De Goede was woensdagavond aanwezig bij de receptie. Driek de Goede was mede-oprichter van het bedrijf Tamek en fungeerde maar liefst 25 jaar als hoofdsponsor. De Goede regelde in eigen persoon een nieuwe hoofdsponsor, zodat hij met een gerust hart afscheid kon nemen als hoofdsponsor. Driek de Goede benaderde met succes Lens Nekeman om het stokje van hem over te nemen.

Vervolgens bracht Hasselts Fanfare een serenade. Op 30 juli gaat het fanfare naar het wereldconcours in Kerkrade. Het optreden van Hasselts Fanfare viel in de smaak. “Als DESZ zo goed voetbalt als het Hasselts Fanfare muziek maakt, dan wordt DESZ op z’n sloffen kampioen en stoomt de ploeg zo door naar de Champions League”, grapte Modderman van de KNVB. Hij overhandigde een grote KNVB-vlag, die ongetwijfeld een mooie plek gaat krijgen in het onderkomen van DESZ.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh