Afbeelding
Foto: Schietvereniging Genemuiden

Schietvereniging Genemuiden goed vertegenwoordigd op NK

Sport

ARNHEM - Er mochten zich afgelopen weekend zeven schutters van Schietvereniging Genemuiden melden voor de NK Luchtdrukwapens in sportcentrum Valkenhuizen te Arnhem. Armin Spijkerman behaalde in de finale een verdienstelijke tweede plaats.

Zaterdagochtend mocht Armin Spijkerman zich als eerste melden om 8.30 uur in de luchtgeweer junioren C-klasse. Tijdens de wedstrijd schoot hij zich naar een eerste plaats met 291.3 punten. 

Een opvallende prestatie, want Spijkerman is net een jaartje lid van Schietvereniging Genemuiden en deed mee op uitnodiging. Hij verdiende een wildcard, omdat hij in Genemuiden het landelijke klasse kampioenschap (LKK) heeft mee geschoten.
Met zijn eerste plek verdiende Spijkerman zaterdag bij het NK een finaleplek. Daarin eindigde hij uiteindelijk als tweede.

Daarna was het de beurt aan Reinier Jumelet. Zijn klasse, de junioren B-heren, is iets hoger. Ook hij had een wildcard gekregen. 

Hij is nog maar een half jaar lid, dus was het een hele prestatie om mee te mogen doen op het NK. Hij eindigde uiteindelijk als 14e met 243.6 punten en mocht geen finale schieten.
Kimberly Visscher is al aardig bekend met de wedstrijden. Zij schiet mee in de klasse junioren dames A-klasse. Hier worden hele hoge scores geschoten en dat was voor haar net te hoog gegrepen. Desondanks mocht ze naar de finale met 573.3 punten. In de finale eindigde zij ook op de 7e plaats.

Alwin Dekker en Alex Cornet mochten uitkomen in de klasse luchtpistool senioren-heren. Alwin Dekker werd 13e met 532 punten en Alex Cornet 26e met 498 punten.

Als laatsten mochten Herman Cornet en Yanick van Dalfsen zich melden in de klasse luchtgeweer senioren-heren. Ook Van Dalfsen was op uitnodiging via een wildcard. Omdat hij ook bij de LKK zeer goed heeft geschoten, mocht hij door naar het NK.

Ook in deze klasse zijn de scores heel hoog, dus het was best lastig om mee te doen met de top. Uiteindelijk werd Van Dalfsen 17e met 570.2 punten en Cornet kwam op uit op de 21ste plaats met 564.4 punten.

“Allemaal mooie scores om trots op te zijn. Je behoort tot de besten van Nederland. Weer een jaar de tijd om te trainen en wedstrijden te schieten en hopelijk volgend jaar weer met een grote groep schutters naar Arnhem”, zo laat Schietvereniging Genemuiden weten.


Gerard Meijeringh