Volken tekent contract in bijzijn van voorzitter Martien Wursten.
Volken tekent contract in bijzijn van voorzitter Martien Wursten. Foto: Gerrit Slurink

Sluziger Volken gaat Olympia-JO19 trainen

Sport

HASSELT - Olympia’28 heeft in Wesley Volken (27) op de valreep een nieuwe trainer voor JO19-1 gevonden. Na eerder al jaren jeugdtrainer te zijn geweest in Zwartsluis, is het voor Volken de herstart van zijn trainersloopbaan. Hiervoor stopt Volken, voormalig speler van DESZ en MSC, nu zelf met voetballen.

Net als de zoektocht van Olympia’28 naar een trainer, was de beslissing voor Wesley niet eenvoudig. Doorgaan met zelf voetballen of zich storten op het trainerschap? “Ik heb die lastige keuze moeten maken. Ik ben iemand die iets met volledige toewijding en volle energie wil doen. Zelf voetballen en trainer zijn is voor mij niet optimaal te combineren.” Uiteindelijk viel het besluit dus op de JO19-1 van Olympia’28.

Wesley was er op zijn 14e al vroeg bij als trainer in Zwartsluis en trainde dezelfde lichting van F5 t/m C1. Nadien heeft hij zich op zijn eigen voetbalcarrière gericht. “Toch is het altijd mijn wens geweest om weer trainer te worden. Ik heb er nu wel de leeftijd naar dit op te pakken en me hierin te ontwikkelen. Iedere keer als ik hoorde van de vacature deed me dat wel wat. Dit kwam als een mooie kans.”

Afgelopen maandag tekende hij het contract en was aansluitend zijn eerste training en kennismaking met de JO19-1.