Afbeelding

Inline-skaters Eendracht beginnen aan seizoen

Sport

GENEMUIDEN - Het nieuwe wedstrijdseizoen voor het inline-skaten is van start. Negen deelnemers uit Genemuiden namen op uitnodiging deel aan de wedstrijd van het noordelijk gewest, de Van Lingen Competitie in een regenachtig Heerenveen.

Een nieuw seizoen is voor een aantal deelnemers ook een nieuwe start in een nieuwe wedstrijdcategorie. Bij de pupillen 1 waren er vanuit Genemuiden vijf deelnemers: vier dames en één heer. Allen eindigden keurig in de middenmoot van hun categorie. Stijn de Jong en Laurien Winters reden bij de kadetten naar hun vermogen en ook zij reden in Heerenveen een goede wedstrijd. Bij de heren junioren B reed Harmen Last naar een keurige tweede plaats over de drie afstanden. Maud de Jong moest bij de dames B-junioren opboksen tegen een blok van vijf rijdsters uit Heerde en Rijssen en eindigde net naast het podium: op de vierde plaats.

Zaterdag 8 april begint de eigen oostelijke Stouwdam Competitie in Heerde, waarbij ditmaal de ploegen uit het noordelijk gewest als gastrijders aanwezig zullen zijn. Al met al belooft het een spannend seizoen te gaan worden waarbij de deelnemers van de STG De Eendracht zich van hun beste kant zullen laten zien.