-

Sportclub gaat onderuit in Huizen

HUIZEN- Sportclub Genemuiden kon in en tegen Huizen de nare bijsmaak van de bekerfinale niet wegspoelen. In Noord-Holland verloren de groen-witten met 2-0.

In de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd. Beide teams probeerden de weg naar het doel te vinden zonder dat dit echte kansen opleverde. De treffer van Huizen op slag van rust was voor Sportclub Genemuiden dan ook een domper. Waar doelman Hidde Streutker in eerste instantie nog redding bracht was het Theo Visser die de afvallende bal oppikte en doelman alsnog liet vissen. Na rust veranderde er niet veel aan het spel, Huizen liet zich terugzakken en loerde op een eventuele counter. Sportclub Genemuiden knokte voor wat het waard was, maar het kostte Huizen weinig moeite om de bal op de beslissende momenten weg te werken.

Sportclub Genemuiden had het beetje geluk wat je soms nodig hebt ook niet aan zijn zijde had, een aantal keren waren het de laat en doelpaal die een treffer voorkwamen. Rens van Benthem en Ryan van Lente overkwam het.

De inbreng van vers bloed kon het verschil ook niet maken. Doelpunten zouden ook in Huizen niet aan Sportclub Genemuiden besteed zijn. Het was de thuisclub die als enige nog tot een doelpunt zou gaan komen. Wat rest is de afsluitende competitiewedstrijd thuis tegen DETO, waarna de nacompetitie wacht.