Eerder dit seizoen pakte Olympia een punt tegen Dieze West.
Eerder dit seizoen pakte Olympia een punt tegen Dieze West. Foto: Wim Poelhekken

Olympia’28 speelt niet en verliest toch

Sport

HASSELT – Olympia’28 kwam zaterdag niet in actie, maar beleefde desondanks een vervelende middag. Concurrenten ASC’62 en DVC Dedemsvaart wonnen hun wedstrijden, waardoor de nacompetitie voor de Hasselters toch een serieuze optie blijft.

Olympia’28 zag dat ASC’62 met een 4-1 zege VHK definitief in de nacompetitie duwde. De Dalfsenaren staan nu een punt boven de Hasselters, maar spelen zaterdag tegen het al gedegradeerde Hardenberg’85.

Olympia staat op de veilige achtste plaats, maar heeft slechts een punt voorsprong op DVC Dedemsvaart. Dat ontvangt zaterdag Hattem. Die ploeg staat derde op de ranglijst en komt nog in aanmerking voor de derde periodetitel.

Dat geldt ook voor Dieze West, de tegenstander van Olympia’28. De Zwollenaren kunnen via de nacompetitie nog promoveren. In de afgelopen weken speelden veel schorsingen de ploeg parten, waardoor nederlaag op nederlaag volgde. Zaterdag won Dieze West echter met maar liefst 4-8 bij SC Lutten. Ook die ploeg moet zich nu via de nacompetitie zien te handhaven.

Door de perikelen van zaterdag heeft Olympia’28 vermoedelijk een zege nodig in Zwolle. En dat zal gezien de kwaliteit van de spelersgroep van Dieze West nog niet meevallen. 

Abonneer gratis

op de digitale krant