Afbeelding

Coureur Beuzenberg rijdt naar knappe derde plek

GENEMUIDEN – De jonge motorcoureur Willem Beuzenberg uit Genemuiden reed zaterdag naar een knappe derde plek tijdens een wedstrijd in Utrecht. Beuzenberg reed namens het Foldam Racing Team zijn zevende wedstrijd van de competitie DMX Midden.

Er waren maar liefst achttien rijders komen opdagen in de 50cc klasse. In de tijdstraining werd er al hard gereden door de jongste rijders en Willem wist hier netjes de tweede tijd op de klok te zetten, wat een mooie plek oplevert achter het starthek.

In de eerste manche pakte Willem direct de derde plek in de eerste bocht en de nummers 1, 2 en 3 reden als een treintje achter elkaar aan. Het tempo werd ronde na ronde opgevoerd en meerdere rijders werden op een ronde gezet door dit trio. Willem behield hier de derde plek op drie seconden achter de winnaar.

De tweede manche was een kopie van de eerste, alleen het tempo lag vele malen hoger dan in de eerste manche. Willem pakte ook hier de derde plek, het was een mooie gevecht, nummers 1, 2 en 3 eindigden binnen een seconde achter elkaar.

Dat leverde Willem in het dagklassement een keurige derde plek op en Willem neemt na vandaag de derde plek over in de algemene competitie. Volgende week zaterdag gaat de competitie verder in Hellendoorn.