Afbeelding

Sportclub vergeet te winnen van Rijnvogels

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden vergat zaterdag tegen Rijnvogels de genadeklap. De groen-witten lieten de gasten uit Katwijk met een 1-0 voorsprong in leven en kregen in de slotfase de kous op de kop. Na een van de weinige onachtzaamheden in de Sportclub-verdediging was het ineens 1-1.

En dus dropen de Sportclub-spelers met gezichten als donderwolken af naar de kleedkamer. Het kan raar lopen met een promovendus. Na zes wedstrijden is Genemuiden nog steeds ongeslagen, maar is de teleurstelling na een gelijkspel al groot. “Een luxeprobleem: dat je al baalt als je gelijkspeelt...”, zegt Berwout Beimers na afloop. Hij is de eerste die weer uit de kleedkamer komt.

“Wat ben jij een goede speler...”, neemt hij eerst de complimenten van Rijnvogels-trainer Dogan Corneille in ontvangst. “Is Katwijk te doen voor je?”, glimlacht de voormalige prof van VVV en Eindhoven. Hij heeft de ogen duidelijk niet in de zak gehad, want Beimers wervelde opnieuw over het veld.

Al moest hij net zoals Genemuiden even een half uur op gang komen. Sportclub had het moeilijk tegen een goed georganiseerd Rijnvogels. “We kwamen niet aan voetballen toe, zij zaten er steeds bovenop. Maar in het tweede deel van de eerste helft kregen we veel kansen”, zegt Beimers. Rijnvogels kwam er inderdaad niet meer uit, maar haalde de rust zonder brokken.

Na rust bleef Sportclub drukken en dat leidde na een uur tot de weergaloze 1-0. Beimers glipte aan de rechterkant weg, kapte en schoot de bal fenomenaal in de bovenhoek. Een kwartier later schoot hij nu vanaf de linkerkant weer razendknap binnen, maar besloot de scheidsrechter dat het buitenspel was. Vooral Magan was daarna met drie schoten nog dichtbij de 2-0.

Dat Genemuiden niet nogmaals scoorde, bleek uiteindelijk buitengewoon onverstandig. Bij de enige kans van Rijnvogels in de tweede helft was het meteen raak. En daarmee kregen de stugge, wat defensief spelende Zuid-Hollanders vermoedelijk precies waarvoor ze naar Genemuiden kwamen.

“We waren de tweede helft heer en meester. Zij hebben geen kans gehad. Ook die goal was eigenlijk geen kans, die jongen stond gewoon veel te vrij”, zegt Beimers na afloop. Hij was op dat moment met een lichte blessure uit voorzorg gewisseld. Volgende week moet de lange Fries met Genemuiden naar Urk.