Geen Kaagman en Doosje, maar Jari Doosje en Albert Jan Overmars bij DESZ op de bank.
Geen Kaagman en Doosje, maar Jari Doosje en Albert Jan Overmars bij DESZ op de bank. Foto: Jan Willem Oldenbeuving

Olympia’28 dieper in de zorgen, DESZ neemt juist afstand

Sport

ZWARTEWATERLAND - Olympia’28 moet zo langzamerhand serieus gaan oppassen om niet verder af te glijden op de ranglijst. In Nagele verloor de ploeg van Edwin Duim zaterdagmiddag met 3-1. Daarmee komt de polderploeg gevaarlijk dicht bij plaats 10 waarop Olympia’28 nu nog staat. Die plek vrijwaart de ploeg van nacompetitie.

Olympia’28, opnieuw zonder de gebruikelijke aanvalslinie, keek na dik twintig minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Na rust verkleinde Thijmen van den Berg de achterstand, maar direct daarop maakte Nagele aan alle onzekerheid een eind. Volgende week komt VHK naar Hasselt.

De zorgen van DESZ zijn juist kleiner geworden. Uit bij rode lantaarndrager DKB wonnen de Sluzigers met 1-3. Lassche, die in de basis stond omdat Van der Linde in de warming-up geblesseerd raakte, strafte een fout van de DKB-doelman af. Via Danny Moorman en Nijmeijer werd het uiteindelijk 1-3. DESZ staat nu op de veiligste achtste plek en heeft ook maar drie punten minder dan de nummer vijf op de ranglijst.